Kleuterafdeling De Paal

Dag ouders

Vanaf schooljaar 2021-2022 starten we met een nieuw hoofdstuk. We nemen heel graag de uitdaging aan om aan de slag te gaan met 'CLASS UNIQUE'.

Concreet betekent dit dat we starten met 1 klasgroep waarin 2 juffen fulltime de peuters en kleuters zullen prikkelen met leuke, leerzame activiteiten. Sommige activiteiten zullen voor de ganse groep georganiseerd worden, op andere momenten zal de groep in 2 gedeeld worden.

De deelgroepen die zo gevormd worden zullen per activiteit verschillen omdat we nog meer willen inzetten op het principe van ‘Onderwijs op maat van ieder kind’. Zo willen we ons onderwijsaanbod zo goed mogelijk laten aansluiten op het huidige ontwikkelingsniveau van elk kind en dus niet enkel naar de leeftijd van de kinderen kijken om het aanbod te bepalen. Heeft je kind al meer nood aan uitdaging, dan kan hij of zij vlot aansluiten bij een moeilijkere activiteit. Ervaren de juffen echter dat je kind nog moeite heeft met een bepaalde opdracht, dan kan er eenvoudig een stapje terug gezet worden en krijgt hij of zij een extra oefenmoment.

Bovendien leren kinderen heel vlot van andere kinderen en is bewezen dat heterogene groepen de ontwikkeling van alle kinderen ten goede komt.

De huidige klaslokalen worden heringericht, maar ook de gang en de speelzaal worden geïntegreerd in de verschillende activiteiten. 

Kom zeker eens een kijkje nemen!

"Het mooiste wat je een kind kunt geven, is een kans", zeggen juf Nathalie en juf Cindy.

Contact

Kleuterafdeling De Paal

Adres
De Klingestraat 29 , 9190 Stekene
T
03 779 79 00
directie@gbsreynaerdijn.be
Vandaag
Nu gesloten
Gesloten
Morgen
open van 08:35 tot 12:15 13:35 tot 15:15
Alle openingsuren Kleuterafdeling De Paal