Derde leerjaar

Lieve leerlingen

Welkom in het derde leerjaar!

Hebben jullie het al gehoord? Hier zitten superhelden in opleiding. Iedere superheld heeft zijn eigen krachten en talenten.

Bij ons in de klas is iedereen anders, maar toch horen we bij elkaar en vormen we een hechte groep. Wij helpen elkaar om te groeien door teamwerk, groepswerk en vooral veel respect voor elkaar!

We breiden onze superkrachten uit voor zowel rekenen, spelling, taal, als wereldori├źntatie.

Wacht even! Er komen ook nieuwe superkrachten bij! Onze gekke klaspop Cloclo heeft ook een superkracht want hij spreekt alleen maar Frans! Hij laat ons proeven van de Franse taal via leuke liedjes, verhalen, dialogen en spelletjes. Dat zal een knotsgekke boel worden.

Voor rekenen komen er wel wat uitdagingen aan. Zo leren we rekenen tot 1 000. En niet alleen hoofdrekenen, maar ook al cijferen! We gaan hard oefenen, zodat we even sterk worden als de Hulk.
Vliegen zoals Superman en Supergirl? Dat kunnen wij! We vliegen niet alleen de actualiteit, maar ook de geschiedenis in en leren alles over de vier seizoenen.

Tijdens de spelling- en taallessen worden wij echte toppers! Wij schrijven verhalen en dompelen ons onder in de wondere wereld van leesboeken uit onze zeer uitgebreide bib. De magie van tablets, computers en het smartboard zullen onze lessen extra pit geven.

Gedurende het volledige schooljaar krijgen jullie de kans om jullie superkrachten te tonen en uit te diepen. Niet alleen tijdens onze muzische lessen, maar ook tijdens toffe uitstappen en zwemlessen. Op het einde van het jaar gaan we samen met het vierde leerjaar op zeeklassen. Samen met Aquaman duiken we het water in en The flash helpt ons tijdens sportieve uitdagingen. Wat een hoop pret!

Zijn jullie klaar om het schooljaar mee in te vliegen? Het belooft alvast een geweldige tijd te worden want diep van binnen zijn we allemaal een superheld. Dus trek jullie cape maar aan!


"Je kan elke leerling dagelijks iets leren, maar als je zijn nieuwsgierigheid prikkelt, zal hij zijn hele leven blijven leren. Samen met mijn leerlingen knutsel ik de vleugels die ze nodig hebben om hun eigen weg te vliegen", zeggen juf Kirsten en juf Hannelore.