Eerste leerjaar

Dag fijne leerlingen

Dit wordt een spannend jaar: een grotere boekentas, niet meer enkel spelen maar ook leren rekenen, schrijven en nog zoveel meer!

We leren tellen tot 20, splitsen en bewerkingen maken (optellen en aftrekken).  Via spelvormen leren de juffen jullie de leerstof nog beter te automatiseren.

Als jullie gaan lezen, schiet Zoem de Bij ons ter hulp. Samen leren we alle letters en worden we echte lezers.  Zoem leert ons ook begrijpend lezen en leuke verhaaltjes te schrijven. Met onze goede schrijfpen in de hand, leren we alle letters mooi te schrijven.

Verder leren jullie meer over het milieu, de seizoenen, gezonde en ongezonde voeding. Ook in het verkeer leren we ons veilig te gedragen.
Uiteraard kunnen jullie zich ook uitleven in alle muzische domeinen (beeld-muziek-drama-media-beweging).  Ook verkennen we de digitale wereld om ons heen. 

Kortom: dit wordt een keitof jaar!

We stellen jullie ook graag onze juffen voor:

  • Juf Christel

"Ik begeleid vol enthousiasme de kinderen van het eerste leerjaar. Mijn belangrijkste doel is dat de kinderen graag naar school komen om te leren. Dagelijks verkennen we de wereld en schotel ik hen lezen, schrijven en rekenen voor, overgoten met een vleugje humor als de beste saus."

  • Juf Christine

"Ik sta steeds met veel enthousiasme voor de klas! Op de eerste plaats probeer ik een klas te creëren waar iedereen zich goed voelt, het welbevinden van de kinderen staat centraal! Zo lukt het mij om uit iedereen te halen wat er in zit. Mijn motto is: iedereen kan iets, niemand kan alles!"

  • Juf Nathalie

"Ik wil een veilige en warme omgeving creëren, waar kinderen kunnen groeien op hun eigen tempo. Ieder kind is uniek en mag op zijn eigen manier schitteren. Samen ontwikkelen we onze talenten en leren we ook lezen, schrijven en rekenen."