Lichamelijke opvoeding

Dag ouders 

"Sport is mijn ding …"
"Sporten is belangrijk …"
"Een gezonde geest in een gezond lichaam …"

Deze wijze slogans probeer ik te reflecteren naar onze school! We weten allemaal dat onze kinderen te weinig bewegen. De kranten staan er helaas vol van! Ik zie de speelse kleintjes uit het eerste leerjaar evolueren naar jonge tieners in het zesde leerjaar die klaar zijn om een stapje in de wereld te zetten.

Ik maak de kinderen warm om een sportieve uitdaging aan te gaan zodat hun motorische vaardigheden en algemene conditie verbeteren. Samenwerken, samen spelen, 'fair play', … ook aan deze zaken zullen we heel hard werken met de klas!

Bewegen en sporten doen we niet alleen tijdens de lessen! Op de speelplaats kunnen de voetbalfans genieten van een voetbalplein en voetbaltafels. De tarzans onder ons kunnen klimmen op de klimmuur en het klimrek. Wie zin heeft in een wedstrijdje tafeltennis, kan er een slag op slaan. De fanatieke lopers kunnen onder de middag zelfs genieten van een extra training.

Mijn grootste wens is hen hierbij de liefde voor een sportieve, maar vooral gezonde vrijetijdsbesteding bij te brengen.


"Je hoeft niet fantastisch te zijn om te starten met sporten, maar je moet wél starten met sporten om fantastisch te zijn", zegt meester Nico.