Vierde leerjaar

Dag leerlingen

In het vierde leerjaar komen we met een grote lach op ons gezicht naar school want we verwelkomen jullie in de smiley-klas!

Het is zover, het jaar waarin jullie tiener worden. Jullie mogen dan al eens mee met ‘de mannen van vijf en zes’ en laten ons merken dat jullie niet meer bij de jongsten thuishoren. Jullie worden kritischer en leren al heus wat moeilijkere zaken.

Voor rekenen zullen we af en toe wel eens een gekke bek trekken want er komen twee nullen bij dit jaar. Wow, we leren al tellen tot 100 000! Die kommagetallen vliegen rond onze oren, maar wij steken onze tong uit. Wij kunnen dat!

We worden echte kanjers in rekenen, spelling en taal. We breiden de gekende spellingsregels uit en leren veel nieuwe dingen over onze taal. Wist je dat er signaalwoorden, verwijswoorden, sleutelwoorden … bestaan?
Wat gaan we veel leren en onze woordenschat verruimen.

We bekijken een stukje van onze wereld en zoomen in op ons landje en de buurlanden binnen wereldoriëntatie. We gaan naar buiten en ontdekken alles over de lente en het verkeer door al doende te leren. Cloclo de pop van Frans leert ons al wat woordenschat aan via liedjes, verhalen, dialogen en spelletjes. Wat fijn!

Samen werken we aan meer zelfstandigheid. We ontdekken de digitale wereld, maar duiken ook in de fantasie van een goed leesboek!

In het vierde leerjaar kan iedereen schitteren op zijn eigen tempo en samen beleven we ontzettend veel plezier! We dagen jullie uit om van dit jaar een fijn jaar te maken, op weg naar een plaatsje bij de grootsten van onze school.


"We laten onze leerlingen stralen, zodat ze sterren kunnen worden", zeggen juf Nancy en juf Carine.